De webshop van mrsdejong is een piepkleine webshop met gehaakte spullen, zoals babyballen met rammelaar, babysokjes (die zijn gebreid) en pannenlappen in allerlei kleuren. Er zitten rond de 25 producten in. Maar juist omdat het zo klein is, geniet ik des te meer van mijn verkopen. En dat gebeurt dus af en toe. Dat maakt mijn dag!

Ga snel naar de webshop van mrsdejong wilt, als je wilt weten welke 25 producten er te koop zijn. Hieronder staat de kennismaking met de eigenaar/maker en wat haakideeën.

Want, dat weten jullie ondertussen geloof ik wel, mrsdejong of Mevrouw de Jong (ik gebruik beide namen door elkaar) dat ben ik zelf. Met een beetje hulp van mijn buurvrouw, want dat is de echte breikoningin van de buurt.

Prachtige plaid gehaakt van stokjes, vasten en gekruiste stokjes van een gemêleerd garen.

De breikoningin

Mijn buurvrouw breit en haakt de hele dag door, zonder moe te worden. Deze keer had ze een prachtige plaid gehaakt van gekruiste stokjes, een steek die ikzelf nog nooit had gebruikt, maar die niet moeilijk is. Haken is gewoon niet moeilijk en fijn om te doen, ik zeg het elke keer. Daarom heb ik ook een webshop met gehaakte spullen.

Om de gekruiste stokjes te maken, sla je bij het insteken eerst een steek over, haakt dan het eerste stokje en het stokje daarna haak je in de steek, die je over hebt geslagen.

Opzetten doe je met haaknaald 7 en dubbele draad, 86 lossen. Haak eerst een toer gewone stokjes en terug een toer vasten. Daarna begin je met de gekruisde stokjes. Vergeet niet dat de terugtoer altijd een vastentoer is. Dus heen gekruisde stokjes, terug vasten. Zo houdt het haakwerk een vaste vorm en hangt het minder uit. Het leukste is om de verschillende kleuren niet op volgorde te gebruiken, maar wat meer “at random”.

Ze is er vijf dagen mee bezig geweest en ze gebruikte dunne gemêleerde wol. In totaal gebruikte ze 13 bollen à 100 gram. Het plaid meet ongeveer 80 cm bij 180 cm. Ik was onder de indruk.

Voor de volledigheid: deze plaid is dus niet te koop in de webshop van mrsdejong. Dit is om aan te geven hoe je met een simpele steek en wat minder simpel garen een prachtige plaid kunt maken.

In de webshop van mrsdejong zitten ook deze ouderwets gebreide babysokjes
Grijze gebreide babysokjes: te koop in de webshop van mrsdejong

De babysokjes van mrsdejong

Eén van onze bestverkopende producten in onze oude winkel (All Kinds of Things Conceptstore in Amsterdam) waren de babysokjes van mrsdejong. Mooie ouderwets gebreide babysokjes in drie basiskleuren, die echt goed aan bleven zitten. Ook die werden door mijn buurvrouw gemaakt. Ze zijn nog steeds te koop in de webshop van mrsdejong en kosten slechts € 11,95 per paar.

Roze gebreide babysokjes, te koop in de webshop met gehaakte spullen, de webshop van mrsdejong
Roze gebreide babysokjes: te koop in de webshop van mrsdejong

De webshop van mrsdejong: 25 producten

De webshop van mrsdejong, een webshop met gehaakte spullen, heeft maximaal 25 producten te koop. Als je zelf een gratis webshop wilt hebben, kun je kiezen voor www.mijnwebwinkel.nl. Het is een hele eenvoudige webshop, makkelijk in te richten en logisch van opbouw. Maar als je meer dan 25 producten hebt moet je gaan betalen. En daar heeft Mevrouw de Jong geen zin in, natuurlijk.

Als je meer van het zelf haken en breien bent, dit zijn een aantal haakideeën, waar je mee aan de slag kunt: