za. okt 1st, 2022

De webshop van Mrsdejong is een piepkleine webshop met gehaakte spullen, zoals babyballen met rammelaar, knuffels, pannenlappen en onderzetters in allerlei kleuren. Maar juist omdat het zo klein is, geniet ik des te meer van mijn verkopen. En dat gebeurt dus af en toe. Dat maakt mijn dag! Dus superleuk als je iets bij me koopt.

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ga snel naar de webshop van Mrsdejong, als je wilt zien wat er online staat. Hieronder staat de kennismaking met de eigenaar/maker en wat haakideeën.

Want, dat weten jullie ondertussen geloof ik wel, Mrsdejong of Mevrouw de Jong (ik gebruik beide namen door elkaar), dat ben ik zelf. Met een beetje hulp van mijn buurvrouw, want dat is de echte brei- en haakkoningin van de buurt.

Prachtige plaid gehaakt van stokjes, vasten en gekruiste stokjes van een gemêleerd garen.

De breikoningin

Mijn buurvrouw breit en haakt de hele dag door, zonder moe te worden. Deze keer had ze een prachtige plaid gehaakt van gekruiste stokjes, een steek die ikzelf nog nooit had gebruikt, maar die niet moeilijk is. Haken is gewoon niet moeilijk en fijn om te doen, ik zeg het elke keer. Dat is dan ook de reden dat ik een webshop met gehaakte spullen heb. De naam “webshop van Mrsdejong” is gekozen, omdat het de meest gebruikte achternaam is van Nederland. Zo kan eigenlijk iedereen een Mrsdejong zijn, was de gedachte.

Om de gekruiste stokjes te maken, sla je bij het insteken eerst een steek over, haakt dan het eerste stokje en het stokje daarna haak je in de steek, die je over hebt geslagen.

Opzetten doe je met haaknaald 7 en dubbele draad, 86 lossen. Haak eerst een toer gewone stokjes en terug een toer vasten. Daarna begin je met de gekruiste stokjes. Vergeet niet dat de toer terug altijd een vastentoer is. Dus heen gekruiste stokjes, terug vasten. Zo houdt het haakwerk een vaste vorm en hangt het minder uit. Het leukste is om de verschillende kleuren niet op volgorde te gebruiken, maar wat meer “at random”.

Ze is er vijf dagen mee bezig geweest en ze gebruikte dunne gemêleerde wol. In totaal gebruikte ze 13 bollen à 100 gram. Het plaid meet ongeveer 80 cm bij 180 cm. Ik was onder de indruk.

Voor de volledigheid: deze plaid is dus niet te koop in de webshop van Mrsdejong. Dit is om aan te geven hoe je met een simpele steek en wat minder simpel garen een prachtige plaid kunt maken.

Webshop met gehaakte spullen van Mrsdejong

De pannenlappen in de webshop van Mrsdejong

Ouderwetse pannenlappen haken vind ik fijn om te doen, want het kost me maar 2 uur om te maken. In de webshop van Mrsdejong zijn ze te koop voor slechts 8,95 euro voor een uni pannenlap. Reken maar uit hoeveel ik hier aan verdien … je begrijpt dat ik het dus niet voor het geld doe.

Zelf haken en breien

Als je meer van het zelf haken en breien bent, dit zijn een aantal haakideeën, waar je mee aan de slag kunt gaan:

By Jeannet

3 thoughts on “De webshop van Mrsdejong: klein maar fijn!”
  1. Ik houd echt van gebreide dingen! Ik ben zelf aan het haken geslagen, en het is zo mooi als je zelf je spulletjes kan maken. En vaak veel waardevoller als het met de hand is gedaan!

Comments are closed.