za. okt 1st, 2022

Het uitkiezen van een passende zorgverzekering is een persoonlijke taak. Niet iedereen is immers hetzelfde. Zo heeft de ene persoon een aanvullende verzekering voor fysiotherapie nodig. En weer iemand anders kan een aanvullende verzekering voor brillen goed gebruiken. Gelukkig is er met al deze mensen rekening gehouden. Je kunt naast de goede basiszorgverzekering namelijk ook voor diverse aanvullende dekkingen kiezen. Hoe uitgebreid komt jouw zorgverzekeringspakket eruit te zien?

Basis zorgverzekering voor iedereen

Iedereen in Nederland moet een basiszorgverzekering afsluiten. Dit is in de wet zo geregeld. Het staat je vervolgens vrij om te kiezen voor eventuele aanvullende verzekeringsopties. Maar de basisverzekering is in ieder geval verplicht. Wat er in het basispakket valt is door de overheid bepaald. Zo vallen huisartskosten bijvoorbeeld altijd in de basiszorgverzekering. En ook de meeste medicijnen worden vanuit de basiszorgverzekering vergoed. Dat iets binnen het basispakket valt, betekent dat de zorgverzekering die kosten voor jou betaalt. Wel is het goed om te weten dat dit met inbegrip van het eigen risico is. Dus heb jij jouw eigen risico volledig betaald? En heb je hoge medische kosten die in het basispakket vallen? Dan worden deze kosten door de verzekering gedekt.

Tandartskosten in de zorgverzekering

Tandartskosten (aanvullend) verzekeren

Een basiszorgverzekering is, zoals de terminologie al prijsgeeft, een basispakket. Er zijn mensen die deze basis voldoende vinden. Ga je bijvoorbeeld nooit naar de dokter toe? En gebruik je geen medicatie? En ben je ook niet bang dat dat dit jaar gaat veranderen? Dan kan het basiszorgverzekeringspakket voor jou volstaan. Maar er zijn ook een hoop mensen die het basispakket uitbreiden met aanvullende verzekeringsopties. Een van deze aanvullende verzekeringsmogelijkheden betreft de tandverzekering. Deze aanvullende dekking is van toepassing op eventuele tandartskosten. De tandartskosten die binnen het basispakket vallen zijn heel minimaal. Dus ben je zuinig op jouw gebit? En ga je met enige regelmaat naar de tandarts toe? Dan kan deze aanvullende verzekeringsoptie voor jou een goede keuze zijn.

Zorgadviseurs die daadwerkelijk verder kijken

Wanneer je een nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten, zal je zien dat het aanbod groot is. Er zijn een hoop zorgverzekeraars die beweren dat zij de beste zijn. Maar wanneer ben je als zorgverzekeraar echt goed? Als verzekerde wil je vanzelfsprekend een zo laag mogelijke premie betalen. Maar tegelijkertijd wil je wel een zo uitgebreid mogelijke dekking hebben. Dit zijn twee hele belangrijke aspecten. Maar een goede zorgverzekeraar gaat nog verder. Bij een goede zorgverzekeraar kijken de zorgadviseurs verder dan premies. Heb je een behandeling nodig en kun je voorlopig nog niet terecht? Dan kijken de zorgadviseurs van een goede zorgverzekeraar met je mee naar een oplossing. Het gaat immers om jou.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.