do. jun 30th, 2022

Heb je na een tijd van uitstellen toch besloten om de stap te zetten en een bril te nemen? Grote kans dat je hier erg aan moet wennen. Droeg je eerst lenzen en moet je nu weer een bril dragen? Of misschien ben je wel toe aan een leesbril. Wellicht is dit je eerste keer dat je je ogen laat wennen aan een sterkte, het kan even duren voordat je gewend bent. Gelukkig zijn er manieren om aan jouw nieuwe bril te wennen. Ontdek ze in deze blog!

Kies een comfortabel montuur

Als dit je eerste bril is, is het verstandig om een comfortabel montuur te kiezen. Bij sommige, zware monturen duurt het even voordat het prettig is om de bril te dragen. Dan krijg je van die putjes in je neus, je kent het wel. Als je ogen ook nog eens moeten wennen aan de sterkte en het gewicht van de glazen, kun je dus beter een bril kiezen met een licht en comfortabel montuur om deze extra irritatie te voorkomen. Ook is het zo dat je een lichter montuur zelf minder goed ziet, wat het proces van het wennen bevordert. Je went sneller aan je nieuwe look in de spiegel. En het is leuk om de kleur van je montuur terug te laten komen in je uiterlijk! Dit kan je doen door bijvoorbeeld je kleding  of je (oog)make-up er op af te stemmen.

Draag je nieuwe bril zoveel mogelijk

Draag je nieuwe bril zoveel mogelijk

Een tweede tip is om de nieuwe bril zoveel mogelijk te dragen. Je zou denken dat het misschien goed is om het dragen van je bril op te bouwen, maar het is juist verstandig om hem vanaf het begin vaak op te zetten. Op die manier kunnen je ogen het snelste wennen aan het kijken door brillenglazen op sterkte. Wanneer je de bril vaak een tijdje afzet, moeten je ogen steeds opnieuw wennen en dit kan voor extra vermoeide ogen zorgen.

Eerst oefenen met een andere bril

Heb je een bepaald montuur op het oog, maar weet je niet zeker of die fijn zal zitten? Je kunt ook eerst proberen om met een andere bril te wennen aan het kijken door glazen met sterkte. Ga dan op zoek naar brillen die fijn zitten en gebruik die om te wennen aan het dragen van een bril. Als het dan prettig aanvoelt voor je ogen, dan kun je de stap zetten om dat gave opvallende montuur aan te schaffen!

Heb geduld

De laatste tip is: heb geduld. Het wennen aan het dragen van een nieuwe bril kan soms best een tijdje duren. Zo moet je rekening houden met een periode van drie maanden voordat je ogen helemaal eraan gewend zijn. En nogmaals: dit gebeurt het snelst wanneer je hem onafgebroken draagt.

Heb je het idee dat het te lang duurt voordat je ogen gewend zijn aan de bril? Ga dan langs de opticien om te laten onderzoeken of je wel de juiste sterkte hebt gekregen.


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.