za. okt 1st, 2022

Wat te doen in Parijs met kinderen vanaf ongeveer 8 jaar? Je vindt hieronder vier verrassende en originele activiteiten. Parijs is een fantastische stad en er zijn heel veel dingen te doen met wat oudere kinderen. Maar deze activiteiten zijn ook leuk voor volwassenen, hoor. Ik heb ze zelf ook allemaal in mijn eentje gedaan en ik genoot van allemaal. Ik persoonlijk hou ervan om helemaal alleen in zo’n stad rond te lopen. Dat heb ik dan ook al heel vaak gedaan in Parijs. Het is voor mij dan ook de leukste stad van de wereld (behalve Amsterdam dan ;))

Activiteiten voor kinderen in Parijs? Daar hoort zeker dit kermismuseum bij.
Musée des Arts Forains

1. Musée des Arts Forains

Het Musée des Arts Forains aan de 53 Avenue des Terroirs de France in het 12e Arrondissement is een prachtig museum, wat de geschiedenis laat zien van oude kermiscarrousels en andere attracties. De mooiste oude carrousels staan opgesteld, waar je allemaal op mag rijden en in mag zitten. Er zijn leuke ouderwetse spellen te doen, zoals houten balspellen, sjoelen, schieten, een spel waar je kunt laten zien hoe sterk je bent (een soort kop van jut) en veel en veel meer. Je komt de magische wereld rond 1900 binnen met waarzeggers, vuurspuwers, olifanten en luchtballonnen. Als je in Parijs met kinderen bent, mag je dit museum eigenlijk niet missen.

Dit museum is, wat ze noemen, een verborgen juweeltje, echt één van de meest originele activiteiten in Parijs. Het huist in aan elkaar geschakelde oude wijnopslagplekken (ik dacht dat het een oude remise was) en elke ruimte heeft een andere invalshoek. In de vakanties hebben ze meestal bijzondere acties voor kinderen in Parijs. Kijk voor meer info op de site van het Musée des Arts Forains. Alleen online reserveren en met rondleiding, dus je mag er niet alleen in. De rondleiding duurt zo’n 1,5 uur.

Toegang volwassene: € 18,80 | kind 4-11 € 12,80 | kind 0-3 gratis (maar bezoek wordt afgeraden jongere kinderen mee te nemen).

Loopplank onder de grote Dome in Galleries Lafayette in Parijs, ook leuk voor kinderen
Galleries Lafayette

2. Galleries Lafayette: shoppen met je kinderen in Parijs

Het enorme warenhuis Galleries Lafayette (het zijn er meer tegenwoordig) aan de 40, Boulevard Hausmann, is in trek bij iedere fashionista en iedereen die het leuk vindt om te winkelen. De oudste Lafayette, degene met de Dome, heeft er sinds 2019 een attractie bij. Als je toch gaat shoppen met je kinderen in Parijs, dan is dit dus een leuk idee. Maar het leukste voor de kinderen is de loopplank.

Een enorme glazen loopplank is er gemaakt in de nok van de Dome. Op de derde verdieping staat een rij, want iedereen wil dit fenomeen meemaken. Per keer kunnen er ongeveer 15 mensen tegelijk op de springplank. De vloer is van glas, dus het is best wel spannend. Ik heb me aan de railing vastgehouden, want je staat wel 16 meter boven de grond. Toegang is gratis.

Kandinsky, te zien in Parijs
Werken van Kandinsky in het Atelier des Lumières

3. Atelier des Lumières

In een oude gieterij aan de 38 Rue Saint-Maur in het 11e Arrondissement bevindt zich het Atelier des Lumières. Het is een 10 meter hoge ruimte waar door middel van 140 beamers beelden worden geprojecteerd op de muren en vloer van het gebouw. Het is een digitaal museum, maar je kunt het ook zien als een bioscoop, waar je in de “film” wordt ondergedompeld. Je wandelt er rond of gaat lekker tegen een muur aan zitten. Er is ook aan de linkerkant een hoog podium, maar mijn ervaring is, dat je het daar niet goed meemaakt. Bovendien als je in Parijs bent met kinderen moet je blijven bewegen en dat kan hier perfect.

Hun nieuwste projectie met schilderijen en werken van Cezanne en Kandinsky is te zien van 18 februari 2022 tot 2 januari 2023. Beide kunstenaars spreken aan middels hun kleuren en ideeën, dus dit is heel leuk om te doen met kinderen. Ik weet niet of ik er heen zou gaan met erg jonge kinderen. Het is een overweldigend spektakel met veel licht en donker en muziek. Maar je hebt natuurlijk kinderen, die dat totaal niet eng vinden. Vanaf een jaar of 8 moet het zeker kunnen. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Atelier des Lumières. Online reserveren met tijdslot (dit heeft trouwens niets met Corona te maken, maar ze willen niet dat het te druk wordt, anders zie je niets meer).

Toegang volwassene: € 16,00 | jeugdtarief 5-25 € 11,00 | kind 0-4 gratis (maar bezoek wordt afgeraden jongere kinderen mee te nemen).

De kunstenaar Iannuzzi, die de projectie over Vincent van Gogh in 2019 heeft ontworpen, zegt: “Digitale tentoonstellingen kunnen kinderen in Parijs kennis laten maken met kunst en sluiten beter aan bij de belevingswereld van jongeren. Het vormt een mooi opstapje naar het Louvre”.

Deze plek is heel geschikt als je Parijs met kinderen bezoekt. Probeer je de eerste keer dit, en ga je het jaar daarna naar het Louvre!

Met kinderen naar Parijs: het aquarium!
Aquarium Parijs

4. Andere originele activiteiten om te doen in Parijs met kinderen

Natuurlijk heb je de bekende dingen ook nog: de Eiffeltoren met een boottochtje over de Seine , de Sacre Coeur, het Beaubourg en de Hallen. Je kunt ook naar het Aquarium, dat vinden veel kinderen ook leuk. Ze hebben er pinguïns, grote schildpadden en haaien.

Hier zijn nog wat andere activiteiten in Parijs, die meer geschikt zijn voor volwassenen:

-Wat te doen in het 1ste Arrondissement van Parijs, Beaubourg, MAD, Colonne de Buren, Place des Victoires, Rue du Jour en meer
3e Arrondissement Parijs, shoppingroute naar Conceptstore Merci, kinderwinkel BonTon, Rougier & Plé, Papier Tigre, Picasso Museum, Place des Vosges en meer
-Hoe werkt de publieke fietsverhuur, Velib Parijs, de voor- en nadelen.

Als ik in Parijs met kinderen zou zijn, zou ik er niet gaan fietsen. En ook een elektrisch stepje zou ik afraden, tenzij je alleen maar langs de Seine rijdt op de Paris Plage, dat is wel leuk. Ik zie dat ook Franse kinderen in Parijs doen. Maar Parijs is als volwassene op de fiets al een uitdaging, laat staan als kind.

In ieder geval, er is genoeg te doen in Parijs met kinderen, maar ook in je eentje of met zijn twee, dus geniet van de mooiste stad van de wereld! En als je nog meer tips nodig hebt, dan kijk je op de website van time to momo Parijs.


Lees ook:


In dit artikel wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Wat dat zijn kun je lezen onder Samenwerking.

By Jeannet

4 thoughts on “Naar Parijs met kinderen? Dit is leuk om te doen!”
  1. Hoi Jeannet, leuk om weer over het vernieuwde Parijs te lezen. Ik was er vroeger met de klas “Modetekenen”, voor een paar dagen. Wat me opviel, Je bent nog erg veel met jonge en oudere kinderen bezig tegelijkertijd…
    Maar dat zal natuurlijk ook te maken hebben met jouw lange “Kinderkleding” jaren?
    Wel leuk dat je er overal een foto van bij zet, waar je over schrijft. Doei..en …ga zo door!

    1. Hoi Sylvia, leuk dat je zo enthousiast reageert. En ja, mijn hang naar die jonge doelgroep is er nog steeds. En ik schrijf ook voor moeders en voor oma’s, dus die hebben ook te maken met hun kinderen en kleinkinderen. Gr. Jeannet

  2. Jeannet wat kun jij toch heerlijke reis colums schrijven het is iedere keer weer genieten .Groetjes Liesbeth

    1. Hoi Liesbeth, wat aardig dat je dat zegt, dankjewel. Ik zou wel een reisblog willen schrijven, maar ja, dat gaat niet altijd, he! In december weer, gaan we naar Melbourne en Nieuw Zeeland, joepie! gr, Jeannet

Comments are closed.