za. okt 1st, 2022

Twee leuke series op Netflix te zien op dit moment, die beiden min of meer hetzelfde onderwerp behandelen: het definitieve afscheid van een geliefde na een liefdevol leven samen. Een behoorlijk ernstig onderwerp voor humor. Maar het klopt wel. Zowel After Life met Ricky Gervais als Dead to Me met Christina Applegate zijn serieuze series met bijtende humor en “een lach en een traan”, om het maar even zo uit te drukken. Zakdoeken paraat houden!

After Life, the cast, is één van de leuke series op Netflix die nu te zien zijn.

After Life met Ricky Gervais

After Life is mijn absolute favoriet van de laatste tijd, terwijl ik geen echte fan ben van Ricky Gervais.
Natuurlijk was hij in The Office subliem en in Derek is hij ook goed, maar als je één aflevering hebt gezien, dan weet je het wel. Beide series zijn voorbeelden van een mockumentary. Dit is een filmstijl, die lijkt op een documentaire, maar met een eigen zelfverzonnen inbreng van de maker. Vaak is het een parodie.

After Life is dat niet. After Life is een schurend verslag van een liefdevol huwelijk, dat eindigt omdat de echtgenote overlijdt. Het karakter van Ricky Gervais houdt zich staande door dagelijks naar ingesproken camerabeelden van zijn overleden geliefde te kijken. Hierin vertelt ze hem wat hij moet doen, wat hij niet moet vergeten (don’t forget to feed the dog en you are absolutely fucking useless) en vooral dat hij door moet gaan.

Het karakter van Ricky Gervais reageert in deze serie op Netflix met een bijtend cynisme op alle gebeurtenissen om hem heen. Omdat hij op alles zo cru reageert zorgt dat voor grappige situaties, je zou het misschien niet verwachten. Dat is ook de kracht van de serie. Het zijn korte afleveringen met zowel drama als humor. Het ene moment moet je huilen (en ik kan er wat van), het andere moment schiet je weer in de lach.

Bekijk de trailer van het derde tevens laatste seizoen van één van de meest leuke en meest interessante series op Netflix van de laatste tijd. Te zien vanaf 14 januari 2022.

Dead to Me met Christina Applegate is een van beide leuke series op Netflix

Dead to Me met Christina Applegate

Het karakter van Christina Applegate overkomt hetzelfde in de serie Dead to Me op Netflix. Haar man overlijdt na een auto-ongeluk (een hit-en-run) en laat haar achter in diepe droefheid. Zij overleeft deze gebeurtenis door zich aan te sluiten bij een praatgroep voor rouwverwerking, waar zij vrienden wordt met een andere vrouw, die haar man heeft verloren. Het verhaal krijgt echter een bizarre wending, die ik niet ga verklappen.

Ook Jen (Christina Applegate) reageert sarcastisch op goedbedoelde opmerkingen van haar vrienden. En ook dit geeft komische momenten. Wederom gaan drama en humor hand in hand.

Bekijk de trailer van het tweede seizoen.

Het verschil tussen beide leuke series op Netflix

Het verschil tussen deze twee leuke series op Netflix is, dat After Life van Engelse makelij is en Dead to Me Amerikaans is. En dat zie je.

Dead to Me is behoorlijk glad en met typisch Amerikaanse glamour gemaakt. De bizarre plotwending doet ook heel Amerikaans aan. De serie wordt een “who dunnit” en het verdriet van Jen is de basis waarmee zij de chauffeur van de auto van het ongeluk probeert te vinden.

After Life is veel meer een verhaal over rouwverwerking. Wat zorgt ervoor dat Tony (Ricky Gervais) toch zijn leven weer weet op te pakken?
After Life is realistischer en invoelbaarder dan Dead to Me. Bovendien spreekt de Engelse setting me erg aan, het Engelse dorp met de plaatselijke dorpskrant, het café, de postbode.

Ga kijken! Jammer genoeg duurt After Life maar 6 afleveringen van een half uur en gaat de laatste aflevering me iets te snel qua proces. Het tweede seizoen doet veel goed. Het derde seizoen moet ik nog bekijken!

Dead to me duurt 10 afleveringen (een soort Netflix-format), ook van een half uur, dus je bent er snel door heen.

Geniet ervan, van deze leuke series op Netflix!

Dead to me met Christina Applegate op Netflix

Wil je nog meer leuke series op Netflix bekijken? Wat dacht je van The Letdown of The Kominsky Method? Allebei komische series.
Ik heb een lijstje gemaakt met Netflix Tips 2020. Misschien kun je er wat mee. Veel plezier alvast!


Lees ook:

By Jeannet

One thought on “Leuke series op Netflix: After Life en Dead to Me”

Comments are closed.