vr. jul 1st, 2022

Heb jij dat ook? Een guilty pleasure? Iets waar je van geniet, maar waar je je tegelijkertijd eigenlijk schuldig over voelt dat je ervan geniet. Ik ook, want ik geniet van dating shows! Je zou zeggen, dat ik totaal niet de doelgroep ben van dit soort programma’s, maar zo blijkt maar weer: niets is wat het lijkt. Op dit moment, begin 2021, zijn er volgens mij twee dating shows te zien op de televisie en ik kijk naar allebei. Je kunt dit soort programma’s zien als een manier van online dating, maar dan extreem uitvergroot. En ik vraag me bij dit soort shows altijd af: zou ik, als 60-plusser, meedoen met een dating show? En in het verlengde daarvan: zou ik me inschrijven bij een dating bureau?

First Dates

First Dates (BNN/VARA) is de dating show waar ik graag naar kijk. Het zal ook komen vanwege het tijd van uitzenden, na etenstijd. Tijdens onze koffie zitten wij samen er naar te kijken. Het leuke is om aan het begin al te zeggen, wat het gaat worden. “O ja, dit gaat goed” of “jemig, hoe hebben ze het bij elkaar gezocht, dit gaat toch niet werken, dat zie je zo!”. Ik denk ook, dat dat de attractie is van het programma. Je hoopt dat je gelijk krijgt, of het daten nu lukt of niet, maar je wilt ook dat mensen een liefdesmaatje vinden. Want dat gun je iedereen, die er naar op zoek is.

Het leuke van dit programma is ook, dat alle leeftijden en soorten relaties aan bod komen. Dus ook 60-plussers, die via dit soort dating shows op zoek zijn naar een relatie. Omdat ze na een scheiding alleen zijn achter gebleven, of na de dood van hun partner. Of mensen die gewoon pech in de liefde hebben gehad kunnen meedoen. Maar ook enorme “het spat ervan af” gays doen mee of hele lieve rustige lesbo’s (potjes die nog nooit een dekseltje hebben gevonden!). Het is allemaal even voorbeeldig gedaan. Ik zou hier zo aan meedoen, als ik op zoek zou zijn. Want je wordt niet voor lul gezet, om het maar even plat te zeggen.

Online Dating voor 60-plussers
Naked Attraction van RTL5

Naked Attraction

Laatst zag ik zoiets hilarisch! Het heet Naked Attraction (RTL5) en je voelt hem al, het is een dating show waar het om de naakte waarheid gaat. Een kandidaat krijgt 6 deelnemers te zien, die naakt in een geblindeerd hokje staan. In de eerste ronde wordt de onderkant van het lichaam van de deelnemers zichtbaar. Op grond daarvan moet de kandidaat eentje ervan wegsturen. Elke ronde wordt er meer zichtbaar, totdat uiteindelijk ook de kandidaat zelf er in zijn of haar nakie staat en er nog maar één deelnemer over is. Als je het zo ziet opgeschreven, denk je misschien dat het banaal is. En dat is het ook wel een beetje (;)), maar de dating show wordt gepresenteerd door een leuke Britse, die totaal geen blad voor de mond neemt. Ze zegt alles wat ze denkt en dat kan behoorlijk plastisch zijn, of zakelijk. En to the point. En dat is echt heel grappig.

Maar eerlijk gezegd zou ik daar dus nooit aan willen meedoen. Het feit dat je voor de hele wereld in je nakie moet staan, is voor mij een stap te ver. Maar ik denk ook niet dat Naked Attraction mijn oudere lijf zou willen uitzenden. In dit programma draait het wel om jong en mooi. Dat is ook leuker om naar te kijken. Ik heb nog nooit zoveel verschillende piemels op een rij gezien!

Dating uberhaupt

Maar stel dat ik op zoek zou zijn, zou ik dan echt in zo’n dating show gaan zitten? Een beetje aandacht is leuk, maar je moet wel voor de hele wereld je ei neerleggen. Tijdens het gesprek komt toch je hele doopceel voorbij en iedereen die het dan weet! Ik vind het uberhaupt wel een dingetje, dating voor 60-plussers. Hoe pak je dat aan? In je eentje uitgaan, dat doe je waarschijnlijk niet zo gauw. En als je dat wel zou doen, dan krijg je alleen maar dronken lorren tegen je aan. Moet er niet aan denken!

Online dating kan een uitkomst zijn. Er zijn tegenwoordig heel wat datingsites die zich speciaal op 50-plus of op 60-plus richten. Mijn eigen broer heeft via een datingsite een liefdesmaatje gevonden. Nog steeds vind ik dat zo cool van hem, dat hij dat gedaan heeft! Dat hij de moed had (want ik vind echt, dat je daar moed voor nodig hebt) om een maatje te zoeken via een startpunt voor 50plus dating. Voor hem is het alweer een tijdje geleden, maar wat online dating betreft, is hij wel mijn grote voorbeeld.

Stel, dat ik in een situatie zou komen, dat ik een nieuw liefdesmaatje zou willen, dan zou ik misschien mee doen aan een dating show. Maar ik weet wel zeker, dat ik me zou opgeven voor online dating voor 60-plussers. Een beetje moed indrinken en gewoon inschrijven. Mijn broer heeft laten zien dat het niet moeilijk is en dat het gewoon lukt!

Ondertussen blijven wij naar mijn quilty pleasure kijken, samen. Want samen is gewoon leuker. En ik gun het iedereen.


Lees ook:

By Jeannet