za. okt 1st, 2022

Tegels vormen de basis van je badkamer. Het is dan ook van groot belang om hier vooraf goed over na te denken. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. In dit artikel delen we daarom alles wat jij moet weten over het betegelen van je badkamer.

Maak een lijst met benodigdheden

Voor je begint met het uitzoeken van tegels, is het van belang om goed te bepalen wat je precies nodig hebt. Idealiter laat je je vooraf goed adviseren door een specialist. Zij helpen je op weg met het maken van een boodschappenlijst. Enkele items die niet mogen ontbreken zijn voegmiddel, egalisatie spullen en alles wat je nodig hebt om de tegels zo netjes mogelijk te leggen.

Heb je goed in kaart gebracht wat je precies nodig hebt voor het betegelen van de badkamer? Dan kun je nu beslissen of je het werk uitbesteedt of toch liever zelf doet.

Bereken vooraf hoeveel tegels je nodig hebt

Bereken vooraf hoeveel tegels er nodig zijn, door de oppervlakte goed op te meten. Met het resultaat en de afmeting van de tegel, weet je precies hoeveel tegels je nodig hebt. Houd rekening met het snijverlies van de tegels. Bestel altijd iets extra. Als vuistregel kunt je hier vijftien procent extra voor aanhouden.

Wist je dat je gekochte tegels in veel gevallen niet kunt terugsturen? Bestel daarom nooit meer dan vijftien procent extra. Zo voorkom je dat je met een overschot komt te zitten.

Grote tegels voor een ruimer ogende badkamer

Heb je een kleine badkamer en wil je graag dat deze ruimer oogt? Dat kan door te kiezen voor grote vloer- en wandtegels. Wie een inloopdouche heeft, kan kiezen voor dezelfde vloertegels in de doucheruimte als in de rest van de badkamer. Hiermee betrek je de douche bij de rest van de badkamer. Zo oogt je badkamer ruimer en vormt de gehele badkamer een mooi geheel.

Wist je dat er ook XL tegels verkrijgbaar zijn? Deze zijn extra groot. XL tegels zijn eenvoudig te plaatsen. Daarnaast versterken ze het ruimtelijke effect van de badkamer.

3 kleuren tegels op de vloer voor een speels effect

Verschillende kleuren tegels

Tegenwoordig kun je prima verschillende kleuren met elkaar combineren. Het is echter aan te raden om niet meer dan drie verschillende soorten en kleuren aan te schaffen. Hierdoor oogt de badkamer namelijk al snel druk en rommelig. Wil je toch graag een speels effect creëren? Kies dan voor twee basistinten in een kleurenpalet, dat aansluit bij een unieke accentmuur met prints. Wie niet van prints houdt, kan kiezen voor een accentmuur met een unieke vorm tegel. Denk hierbij aan de hexagon vorm of de visgraat vorm.


By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.