di. aug 16th, 2022

Zoals je weet komen er vandaag de dag steeds meer producten op de markt die bedoeld zijn om jouw leven een stuk makkelijker te maken. De robotstofzuiger is zeker één van de producten die tot deze categorie toebehoort. Nu is het alleen wel zo dat veel mensen niet weten wat een robotstofzuiger is, laat staan voor wie hij eigenlijk bedoeld is. Mocht je antwoord willen krijgen op deze vraag dan hebben we goed nieuws voor je. In dit artikel hebben we namelijk het belangrijkste voor jou op een rijtje gezet. Door dit goed door te lezen weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan!

Wat is een robotstofzuiger?

We laten je straks meer zien over de voordelen die je kunt ondervinden bij het kopen van een robotstofzuiger. Maar voor het zover is doen we er verstandig aan om even te kijken naar de robotstofzuiger zelf. Het is namelijk echt zo dat niet iedereen weet wat voor soort product dit eigenlijk is. De meeste robotstofzuigers zijn voorzien van één of twee draaiende borstels in combinatie met één of meer rollende borstels. Deze borstels zorgen ervoor vuil naar binnen wordt geschept. Hier zal het speciale stofzuigmechanisme het vuil opzuigen en deponeren in een afvalbak.

Als de stofzuigerbak nu vol zit moet je hem wel even leggen. Duurdere modellen hebben automatisch leegmakende docking stations, waarbij je alleen het dock hoeft te legen als deze vol zit. Deze robotstofzuigers zijn altijd afhankelijk van een aantal diverse sensoren. Naar beneden gerichte sensoren zijn gebruikelijk. Deze zijn met name bedoeld om obstakels in huis te vermijden, denk bijvoorbeeld aan een tafel of een bank. De wat bekendere modellen hebben naar voren gerichte sensoren die kamers in kaart kunnen brengen. Zo zijn deze modellen in staat meubels te identificeren tijdens het reinigen.

Wat zijn de voordelen?

Een van de vragen die wij ontzettend vaak voorbij zien komen is wat nu de reden is om te kiezen voor het kopen van een robotstofzuiger. Het is van belang om antwoord te geven op deze vraag als we in kaart willen brengen wie er eigenlijk voor een robotstofzuiger zou moeten kiezen. Het grootste voordeel is natuurlijk het feit dat je veel tijd kunt besparen met behulp van een robot. Is hij eenmaal ingesteld dan is  de robotstofzuiger in staat om bijna al het schoonmaakwerk te doen in huis, waardoor je veel meer tijd hebt om andere dingen te doen. Dit is voor veel mensen het grootste voordeel.

Maar dit is niet het enige voordeel wat je zal ondervinden met deze aanwinst. Robotstofzuigers kunnen namelijk ook zorgen voor een schonere omgeving en een gezonder lichaam. Stof, vuil en andere vieze vlekken in je huis kunnen je gezondheid nadelig beïnvloeden, maar met een robotstofzuiger kan je huis volledig schoon worden gemaakt. Hierdoor neemt de kans op blootstelling aan een ongezonde omgeving aanzienlijk af. Daar komt bij dat als je last hebt van gewrichts- of mobiliteitsproblemen (het hoort erbij, ouder worden) het gewoon erg makkelijk is om het door de robot te laten doen, wie wilt dat nu niet?

Tips voor het kopen van een robotstofzuiger

Het kopen van een robotstofzuiger is nog niet zo makkelijk als je in eerste instantie zou denken. Het is namelijk wel zo dat je zeker wilt weten dat je met het juiste model thuiskomt. Dit is dan ook de reden dat wij je aanraden om een aantal tips en tricks in het achterhoofd te houden. Door hierop te letten is het echt een stuk makkelijker om alles uit je eigen aankoop te halen:

  • Kijk goed naar de sensors – een van de beste tips is om goed te kijken naar de sensors die er bij jou op het model te vinden zijn. De meeste robotstofzuigers zijn uitgerust met klipsensoren om te voorkomen dat ze van trappen en andere oneffen oppervlakken in huis vallen. Deze sensoren waarschuwen de robot om van richting te veranderen als ze op het punt staan om ergens vanaf te rijden. Bijna elke robotstofzuiger heeft deze functie, maar het is handig om dit even extra te checken voordat je jouw aankoop doet.
  • Check of er een app is – het is echt handig om een app te hebben voor het gebruik van de nieuwe robotstofzuiger. We zien dat steeds meer robotstofzuigers zijn voorzien van apps waarmee je ze kunt bedienen. Je kunt de app gebruiken om de route te zien en hem naar specifieke plaatsen te sturen die je graag schoon wilt maken. Behalve controleren en sturen, kan de app van de meeste robotstofzuigers ook schoonmaakschema’s voor de apparaten instellen. Wel zo handig als hij dit heeft dus!
  • Kies ook voor een dweil – Sommige robotstofzuigers zijn speciaal gemaakt om ook nog eens te dweilen naast het zuigen van stof. Deze functie is misschien niet voor iedereen noodzakelijk, maar als je het jezelf echt makkelijker wilt maken dan is het wel echt iets om op te letten bij de aankoop van een robotstofzuiger. Dit maakt het namelijk mogelijk om erg veel tijd te besparen bij het schoonmaken. Het kost wat extra, maar hier krijg je echt ontzettend veel voor terug. Niet voor niets dat deze functie steeds bekender wordt op veel modellen.

Ook een robotstofzuiger bestellen?

Mocht je het jezelf echt een stuk makkelijker willen maken in het huishouden dan is de robotstofzuiger echt een van de beste investeringen die je maar kunt maken voor in huis. Met de robotstofzuiger zorg je er namelijk voor dat je niet meer alles zelf hoeft te doen. De grote verscheidenheid aan opties maakt het voor iedereen mogelijk om uit te komen bij het model wat bij hem of haar past. Ben je op zoek naar nog veel meer handige aanwinsten voor in huis? Blijf dan zeker even hangen, hier op de site valt er namelijk nog veel meer leuks te ontdekken!


Lees ook:

By Jeannet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.