ma. jun 27th, 2022
wandelen in de bergen in tirol

Na bijna 2 jaar van een negatief reisadvies voor alle buitenlandse reizen kunnen we eindelijk weer naar het buitenland. Oostenrijk bijvoorbeeld heeft, net als bij ons, code groen. (Vanaf 1 juni 2022 geldt in heel Oostenrijk een FFP2-mondkapjesplicht op plaatsen waar zorg wordt verleend. In Wenen geldt dat ook nog steeds in het openbaar vervoer.) We kunnen daarom vooruitkijken naar de zomervakantie en waarom zouden we dan niet die zomervakantie 2022 in Oostenrijk doorbrengen?

Niet iedereen zal direct kiezen voor een vlieg- of strandvakantie en evenals vorig jaar verwachten de Alpenlanden een toestroom van nieuwkomers die op zoek zijn naar de rust en de ruimte in de bergen. Het Kufsteinerland, een vakantieregio in Tirol Oostenrijk, is er klaar voor. Waar je in de winter kunt skiën verandert het in de zomer in een veelzijdig gebied, waar je heerlijk kunt wandelen in de bergen en waar je ook heerlijk kunt eten.

Tirol populair tijdens de zomer

Kufsteinerland: zomer in Oostenrijk
Kufsteinerland

Zomervakantie 2022 Oostenrijk: denk eens aan Kufsteinerland in Tirol

Het Kufsteinerland, dat net over de Duits-Oostenrijkse grens ligt, 90 kilometer onder München, wordt gezien als toegangspoort tot de Alpen. De middeleeuwse vestingstad waar de regio haar naam aan dankt, Kufstein, wordt ook wel de ‘Parel van Tirol’ genoemd. De regio is gemakkelijk bereikbaar met de auto of de trein en biedt volop afwisseling: stad, natuur, cultuur, sportieve activiteiten, ontspanning, culinaire hoogstandjes en strandplezier aan de vele bergmeren. Voor sportieve vakantiegangers is er een breed aanbod aan activiteiten in de zomer in Oostenrijk. Denk hierbij aan wandelen in de bergen, maar ook aan fietsen door het dal (zonder veel hoogteverschillen), boogschieten, golfen, klimmen of met een berglift omhoog. De regio Kufsteinerland telt 6 bergmeren die bijzonder geschikt zijn om te baden en te ontspannen. Rondom de meren zijn diverse stranden aangelegd met (horeca)faciliteiten.

Fijnproevers zijn in het Kufsteinerland ook op hun plek. Naast lokale specialiteiten uit Tirol, zijn er in het Kufsteinerland restaurants die een verfijnde keuken aanbieden, waarbij veel gebruik gemaakt wordt van regionale kwaliteitsproducten. Meerdere restaurants in de regio zijn door Gault & Millau bekroond met één of meer koksmutsen.

Zomervakantie 2022 Oostenrijk
Stimmersee, Langkampfen

Veel voordeel met gratis KufsteinerlandCard

De KufsteinerlandCard wordt gratis verstrekt vanaf de tweede verblijfsdag in een accommodatie in het Kufsteinerland. Met deze chipkaart kunnen gasten gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, de plaatselijke berglift (heb je echt wel nodig als je wilt wandelen in de bergen) en zijn diverse toeristische attracties gratis toegankelijk. Daaronder vallen onder andere de vesting in Kufstein, het glasmuseum ‘Sinnfonie im Glas’ en het wildpark.

Zomer in Oostenrijk

Oostenrijk bezoeken is lekker wandelen en lopen in de bergen, genieten van de vergezichten en uitrusten bij een conditorei. En als je de foto’s bekijkt, wil je er meteen naar toe, toch?

Omdat Kufsteinerland tussen Insbruck, Salzburg en Munchen in ligt is een bezoekje aan één van die steden natuurlijk ook heel leuk. Vooral in Salzburg is genoeg te doen. Met bergen, een fort op een klif en barokke gebouwen komt Mozarts geboortestad rechtstreeks uit een sprookje. Kijk hieronder voor tips:

Overnachtingen en deals voor een zomer in Oostenrijk

Plan je vakantie nu via Traveldeal, Tirol, Oostenrijk of via DeJongIntra, die heeft ook mooie aanbiedingen. We voelen ons dan nu wel min of meer “out of the woods”, we moeten nog steeds voorzichtig blijven. En dan is een 2022 zomervakantie in Oostenrijk, in de bergen met alle rust en ruimte die er voorhanden is, geen slecht idee. Maar wees voorbereid, kijk altijd eerst even op Reisadvies Oostenrijk, voordat je boekt.

Waldspirale in Darmstadt
Waldspirale, Darmstadt, Duitsland

Darmstadt, Duitsland

Rij je in de zomer vanuit Nederland richting Oostenrijk, dan zou je even via Darmstadt in Duitsland moeten rijden. Je vindt daar namelijk een heel bijzonder flatgebouw, de Waldspirale. Architect Hundertwasser, Oostenrijker van geboorte, heeft daar een sprookjesachtig gebouw neergezet. Het is een fantasievol en speels betonnen bouwsel, dat alle kanten op gaat. Alle 1000 ramen en deuren bijvoorbeeld zijn anders. Je gelooft je eigen ogen niet. Een echte aanrader, als je van architectuur houdt en je het kind in jezelf nog steeds herkent. Ik vond het geniaal.


Lees ook:


In dit artikel staat een affiliatelink. Wat dat is kun je lezen onder samenwerking.

By Jeannet